Aanleunwoning

Aanleunwoning

Veel ouderen hebben de wens zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in plaats van te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Wanneer volledig onafhankelijk wonen echter door beperkingen niet langer mogelijk is, kan het bouwen van een aanleunwoning aan het huis van kinderen of andere mantelzorgers uitkomst bieden. In een aanleunwoning kunnen senioren zelfstandig wonen, zonder er alleen voor te staan. Tegelijkertijd behouden alle betrokkenen de gewenste privacy. Onze Zorg Cube is een op maat gemaakte prefab aanleunwoning die qua uitstraling volledig geïntegreerd kan worden met uw bestaande woning, maar ook als losstaande woonunit op uw erf geplaatst kan worden.

Onze Zorg Cube kent vier varianten, die qua grootte en bouwstijl verschillen. De mogelijkheden zijn echter niet beperkt tot deze opties. Uw woonwensen staan bij ons centraal, dus persoonlijke aanpassingen zijn altijd bespreekbaar. Zo zijn deze vier varianten gelijkvloers en rolstoelvriendelijk, maar meerdere woonlagen zijn ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u zelf in de aanleunwoning wenst te verblijven terwijl de hulpbehoevende in zijn of haar eigen huis blijft wonen. Een optie die binnen de versoepelde bouwwetgeving sinds 1 november 2014 mogelijk is geworden.

Zoals eerder al aangegeven is een aanleunwoning bouwen is sinds 1 november 2014 een stuk eenvoudiger geworden. In veel gevallen kan nu zelfs vergunningsvrij gebouwd worden. Bovendien mag er nu veel meer. Zo is onder bepaalde voorwaarden een puntdak toegestaan, en mag,  afhankelijk van de groottee van uw perceel, meer vierkantemeters bebouwd worden. Onze expertise op het vlak van wet-en regelgeving zetten wij graag voor u in om de (on)mogelijkheden van uw bouwwensen te bepalen. Ook kunnen wij een eventueel noodzakelijke vergunningsaanvraag voor u uit handen nemen.

.

2017-05-19T09:13:07+02:00