Cubes 2017-05-19T09:13:04+02:00

Wat zijn Cubes?

Cubes zijn onze prefab woonoplossingen. Prefab staat voor prefabricage, en wij zijn gespecialiseerd in de prefab bouwmethodes houtskeletbouw en het bouwen met zeecontainers. In onze werkplaats maken wij onder gecontroleerde omstandigheden alvast een begin met uw nieuwe woonhuis, tuinkantoor of aanbouw. Afhankelijk van het soort bouwwerk kan dit op basis van houtskeletbouw, containerbouw of een combinatie van deze twee bouwmethodes zijn. Daarna transporten wij het bouwwerk in delen naar de bouwlocatie waar het tot een geheel construeren. Ook sluiten we reeds in het bouwwerk aangelegde leidingen aan op de hoofdleiding van nutsbedrijven en verzorgen wij de afwerking. Aangezien het voorwerk al in onze werkplaats gedaan is, wordt de werktijd op uw terrein tot een minimum beperkt. Dat betekent minder lawaai, minder overlast en een schoon, veilig bouwterrein.

Deze manier van bouwen wordt ook wel unitbouw of modulaire bouw genoemd. Van oudsher is deze bouwwijze vooral bekend van tijdelijke noodhuisvesting, maar inmiddels is dit geëvolueerd tot een volwaardige bouwmethode voor permanente huisvesting. De prefab elementen zijn van hoge kwaliteit in de detaillering en uitvoering, en architectonisch is er ook heel veel mogelijk.

Houtskeletbouw

Anders dan de term wellicht doet vermoeden, hoeft een bouwwerk op basis van houtskeletbouw geen houten uitstraling te hebben. Houtskeletbouw vormt namelijk de basis of het skelet van een bouwwerk, en die basis zal altijd worden afgewerkt. De afwerking bepaalt uiteindelijk de uitstraling van een bouwwerk.

Wanden, vloeren en het plafond bestaan bij houtskeletbouw dus uit prefab elementen. Dit skelet wordt vervolgens onzichtbaar weggewerkt achter isolatiemateriaal en de afwerking die u wenst. Muren kunnen aan de binnenzijde bijvoorbeeld gestuct en geschilderd worden en metselwerk kan de buitenafwerking zijn.

Containerbouw

Zeecontainers als bouwobjecten hebben geen onberispelijk imago. Wellicht is ook uw eerste gedachte die van op blokkendozen lijkende studentenhuisvesting en onverwoestbare woningen voor mensen die niet kunnen aarden binnen de maatschappij. Zeecontainers bieden echter de mogelijkheid tot architectonische hoogstandjes. Door containers aan elkaar te schakelen en te stapelen, kunnen verschillende vormen gecreëerd worden.

Bovendien bepaalt de afwerking van de binnen- en buitenzijde de uitstraling van het bouwwerk. Dat betekent dat het eindresultaat niet hoeft te verraden dat onder uw laminaatvloer of achter uw behang een zeecontainer schuil gaat.