Aanbouw Cube 2017-05-19T09:13:05+02:00
Aanbouw Cube

Aanbouw Cube

Onze Aanbouw Cube is een maatwerk woonoplossing om de leefruimte van uw woning te vergroten, waarbij uw wensen en smaak centraal staan. U kunt hierbij denken aan een aanbouw, uitbouw, dakkapel of opbouw. Elke Aanbouw Cube is dan ook anders, maar solide bouwkundige kwaliteit en een hoogwaardige afwerking zijn altijd gegarandeerd.

Om u een idee te geven van de mogelijkheden, vindt u hier een impressie van een Aanbouw Cube met een staalconstructie en zwart gebeitste houten afwerking. Meer voorbeelden zijn terug te vinden in onze Portfolio. Professionele bouwers en handige klussers bieden wij bovendien de mogelijkheid om zelf een aanbouw, uitbouw, dakkapel of opbouw te realiseren met onze Doe Het Zelf Cube.

Aanbouw en Uitbouw

De termen aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar heen gebruikt. Met een aanbouw wordt officieel de toevoeging van een afzonderlijke ruimte bedoeld, bijvoorbeeld een bijkeuken die via een deur in de keuken bereikt wordt. Formeel is een uitbouw de uitbreiding van een reeds bestaande ruimte. Zo kan bijvoorbeeld een keuken of een woonkamer uitgebouwd worden. Met onze Aanbouw Cube zijn beide bouwvormen mogelijk.

Dakkapel en Opbouw

U kunt ook meer ruimte in uw huis creëren door het plaatsen van een dakkapel of opbouw. Een dakkapel geeft uw zolderverdieping licht en ruimte, zodat deze niet alleen als opslagruimte, maar ook als leefruimte gebruikt kan worden. Reeds bestaande vierkante meters kunnen zo beter benut worden. Met een opbouw plaatst u een extra verdieping, al dan niet over de gehele oppervlakte van uw huis. Hiermee vergroot u het aantal vierkante meters van uw huis, en daarmee ook de waarde van uw woning.

Wet- en regelgeving

Sinds 1 november 2014 gelden soepelere regels voor het bouwen van een aanbouw of uitbouw aan de achterkant van een woning. Waar het voorheen toegestaan was om zonder vergunning de woning met 2,5 meter te vergroten, mag dit nu vergunningsvrij tot 4 meter. Onder voorwaarden mag bovendien een puntdak in plaats van een plat dak geplaatst worden op een bijgebouw. Bij een groot perceel of erf is tevens het aantal vierkantenmeters dat bebouwd mag worden vergroot. Onze jarenlange bouwervaring en kennis van de bijbehorende wet-en regelgeving zetten wij graag voor u in om de haalbaarheid van uw bouwplannen te toetsen, en waar nodig te adviseren over alternatieven. Indien een bouwvergunning toch noodzakelijk blijkt, kunnen wij de aanvraag zelfs volledig voor u uitvoeren.