Zorg Cube 2017-05-19T09:13:05+02:00

Care Cube - Mantelzorgwoning

Zorg Cube

Onze Zorg Cube is een op maat gemaakte mantelzorgwoning, die als losstaande woonunit of aanleunwoning bij uw huis gebouwd kan worden. Een mantelzorgwoning kan gebruikt worden door de hulpbehoevende of de mantelzorger. Om u een idee van de mogelijkheden en kosten te geven, hebben wij vier varianten uitgewerkt. Aanpassingen hierop zijn uiteraard bespreekbaar.

Sinds 1 november 2014 heeft de Rijksoverheid de bouwregels rondom mantelzorgwoningen aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd mag worden. Onze jarenlange bouwervaring en kennis van de bijbehorende wet- en regelgeving zetten wij graag in om u zo volledig mogelijk te adviseren over (on)mogelijkheden. Indien een bouwvergunning toch nodig blijkt, kunnen wij het aanvraagproces zelfs helemaal voor u uitvoeren.

Alle Zorg Cube mantelzorgwoningen worden op locatie geplaatst, exclusief fundering. Een solide fundering dient aanwezig te zijn, of kan tegen een meerprijs door ons verzorgd worden. Ook de aansluitingen van nutsbedrijven, zoals de aansluitingen van water- en energiebedrijven, zijn geen onderdeel van de genoemde prijzen. Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Specificaties

Afwerking binnen- en buitenzijde
De Zorg Cube A en de Zorg Cube B worden in staal uitgevoerd en aan de buitenzijde afgewerkt met Western Red Ceder, een hoogwaardige naaldhoutsoort. Het hout wordt geschilderd met een natuurvriendelijke watergedragen beits, die duurzame bescherming biedt tegen alle weersinvloeden. De natuurvriendelijke formule in combinatie met een zeer hoog percentage pigmenten zorgt voor een langdurig mooie coating, die de natuurlijke uitstraling van het hout intact laat.

Onze Zorg Cube C wordt uitgevoerd in houtskeletbouw. De basis van de mantelzorgwoning, zoals de vloeren, wanden en het dak, bestaat daarmee uit duurzaam hout, voorzien van het FSC-keurmerk. Aan de buitenzijde wordt het houten frame afgewerkt met een onderhoudsvrije houtvervanger, die bestand is tegen alle weersinvloeden en UV-straling. Deze duurzame thermohardende kunststof is in vele kleuren leverbaar.

Zorg Cube D is een combinatie van staal en houtskeletbouw.  Voor de afwerking van de buitenzijde kan zowel voor Western Red Ceder als een onderhoudsvrije houtvervanger gekozen worden. Tegen een meerprijs kan de buitenzijde van alle Cubes tevens afgewerkt worden met steenstrips. Alle binnenwanden worden afgewerkt met milieuvriendelijk glasvliesbehang voor supergladde elegante muren. Bovendien worden alle Zorg Cubes opgeleverd met een terras van 3 bij 3 meter.

Faciliteiten
Alle Zorg Cubes worden geleverd inclusief elektra, bestaande uit een verdeelkast met twee groepen en bijbehorende leidingen, armaturen en het schakelmateriaal in de woning. Voor uw comfort werkt de verlichting in de badkamer bovendien op een bewegingsmelder. Alle elektra voldoet aan de strenge NEN 1010 kwaliteitsnorm. De woning wordt verwarmd middels een energiezuinige Nefit HR-ketel, type Proline NxT, met bijbehorende radiatoren en thermostaat. Tenslotte worden de mantelzorgwoningen opgeleverd met een praktische Keller keuken en volledig ingerichte badkamer, inclusief tegelwerk en sanitaire voorzieningen.

Ramen en deuren
De kozijnen van de Zorg Cubes worden voor een natuurlijke en warme uitstraling uitgevoerd in hardhouten meranti, voorzien van het KOMO-kwaliteitskenmerk. Boven de voordeur wordt een luifel geplaatst. Voor een optimaal comfort wordt overal HR++ isolatieglas gebruikt, waarmee u bovendien bespaart op uw stookkosten. Ter bevordering van de veiligheid wordt in de schuifpui gelaagd glas geplaatst.

Tegen een meerprijs kunt u voor de binnendeuren kiezen voor automatische schuifdeuren. Zo wordt u niet gehinderd door opendraaiende deuren die naar u toe komen, want de deuren openen voor de aangrenzende muur langs. U tikt de schuifdeur aan met uw hand waarna het veersysteem, zonder elektrische aandrijving, de deur automatisch opent. Na een vast in te stellen tijdvak, bijvoorbeeld 30 seconden, sluit de deur automatisch achter u.

Flexx Floors
De onderhoudsvriendelijke Flexx Floors in de Zorg Cubes bieden een uitstekende bescherming tegen oppervlakkig vocht. U hoeft dus niet bang te zijn voor waterspetters, gemorste drankjes of moddervlekken. Deze kunststof vloeren met een laminaatlook, type Tundra Eiken, zijn eenvoudig te reinigen met een stofzuiger, maar kunnen ook met een dweil makkelijk schoongemaakt worden. De vlakke vloerafwerking maakt alle Cubes uitermate rolstoelvriendelijk.

Impressies

.