FAQ 2017-05-19T09:13:04+02:00

 

Veelgestelde Vragen

Hier vindt u de antwoorden op vragen die ons regelmatig gesteld worden. We hopen u hier goed mee te informeren, maar wij zijn tegelijkertijd graag bereid deze en andere vragen persoonlijk toe te lichten.

Wat kost een prefabwoning?

Uiteraard hangt de prijs van een woning af van de grootte en afwerking. Om u een idee te geven, vindt u onderstaand enkele prijzen van onze Woonhuis Cubes.

Deze woningen worden turn-key, en dus volledig afgewerkt, met een hoog kwaliteitsniveau opgeleverd. Een (gedeeltelijke) casco oplevering is overigens naar wens ook mogelijk. Hierin zijn wij zeer flexibel. Per onderdeel van de afwerking is het mogelijk te kiezen voor een casco oplevering. U verricht deze werkzaamheden dan zelf na oplevering, of huurt hiervoor een andere aannemer in. Bij een casco-oplevering kunt u uitgaan van een richtprijs van € 350 per m³ voor onze Woonhuis Cubes.

Voor alle benoemde Woonhuis Cubes geldt dat deze afgewerkt opgeleverd worden, zijnde inclusief:

 • Aluminium kozijnen
 • Hoogwaardige isolatie (rc=4.0 m² K/W)
 • Binnenmuren inclusief skin- en sauswerkzaamheden
 • Laminaatvloeren
 • Badkamer compleet met sanitair en tegels
 • Keukenaansluitingen (levering keuken is voor rekening van de opdrachtgever)
 • Elektra inclusief schakelmateriaal (in badkamer op basis van bewegingsmelder)
 • Schakelkast met 2 groepen
 • Nefit Proline NXT CV-ketel met radiatoren
 • Afzuigunit ten behoeve van keuken en badkamer
 • Leveren en plaatsen van betonplaten fundering

De onderstaande Woonhuis Cube heeft een buitenzijde van staal die op de gewenste kleur gespoten wordt. De Woonhuis Cube is 60 m² groot, verdeeld over twee verdiepingen (begane grond 45 m² en eerste verdieping 15 m²) en leverbaar ad € 88.250,-. Een grotere versie van deze Woonhuis Cube is 90 m² groot, verdeeld over twee verdiepingen (begane grond 67 m² en eerste verdieping 23 m²) en is leverbaar ad € 119.340,-.

Woonhuis Cube - Stalen afwerking blauw voorzijde

De onderstaande Woonhuis Cube heeft een afwerking van de buitenzijde van Red Cederhout. De Woonhuis Cube is 60 m² groot, verdeeld over twee verdiepingen (begane grond 45 m² en eerste verdieping 15 m²) en leverbaar ad € 94.785,-. Een grotere versie van deze Woonhuis Cube is 90 m² groot, verdeeld over twee verdiepingen (begane grond 67 m² en eerste verdieping 23 m²) en is leverbaar ad € 126.620,-.

Woonhuis Cube

Indien gewenst kan ook gekozen worden voor een afwerking van de buitenzijde met steenstrips. De meerprijs hiervan hangt af van het aantal vierkante meters benodigde bekleding, waarbij de prijs daalt naarmate een groter oppervlakte bedekt wordt. Afhankelijk hiervan zal de meerprijs tussen de € 5.00 en € 10.000 uitkomen.

Uiteraard zijn ook andere ontwerpen mogelijk. Wij maken daarvoor graag offerte op maat. U kunt hiervoor informatie aanleveren van hetgeen u wenst, zoals de maten en vereisten van de woning. Dit kan in een persoonlijk gesprek of via de e-mail of telefonisch. Gezien de tijdsinspanning van het opstellen van een op maat gemaakte offerte inclusief schets van de woning, brengen wij hiervoor wel kosten in rekening. Deze kosten worden eventueel verrekend wanneer u besluit met ons in zee te gaan.

 

Is het mogelijk om een bouwvergunning te krijgen?

Containers vormen de basis van een bouwwerk, dat na oplevering niet als zodanig herkenbaar hoeft te zijn. Net zoals de betonnen muren en vloeren in de reguliere woningbouw na oplevering normaliter niet langer zichtbaar zijn.

Het verkrijgen van een bouwvergunning voor een bouwwerk op basis van containerbouw zou dan ook niet anders moeten zijn, dan wanneer een reguliere woning gebouwd zou worden.

Hoe duurzaam is containerbouw?

De zeecontainers waarmee gebouwd wordt, zijn ontworpen om de invloeden van de natuur op onze wereldzeeën te doorstaan.

Na reguliere isolatie en afwerking zijn de containers daarmee minstens zo duurzaam als traditionele bouwmethodes.

Wat zijn de maten van de containers die gebruikt worden?

Alle verbouwingen en nieuwbouw in Nederland moet voldoen aan bouwtechnische voorschriften, die de overheid heeft vastgelegd in het zogenaamde Bouwbesluit. Hierin is opgenomen dat woonruimtes minstens 2,6 meter hoog moeten zijn. We kunnen daarom enkel gebruik maken van High-Cubes, die hoger zijn dan standaard zeecontainers. De containers waarmee we werken hebben de volgende afmetingen:

BuitenafmetingenLengte (in meters)Breedte (in meters)Hoogte (in meters)
20 Foot High Cube6,0582,4382,896
40 Foot High Cube12,1922,4382,896

 

BinnenafmetingenLengte (in meters)Breedte (in meters)Hoogte (in meters)
20 Foot High Cube5,8982,352,695
40 Foot High Cube12,0322,352,695

 

Kan ook in het buitenland gebouwd worden?

Wij kunnen ook in het buitenland voor u bouwen. In de meest uitgebreide vorm verzorgen wij tevens het transport en de afbouw ter plaatse, maar ook andere vormen zijn mogelijk. Zo kunt u desgewenst zelf het transport regelen en een andere aannemer inhuren voor de afbouw van (een gedeelte) van het bouwwerk.

Bij containertransport over zee kunnen in principe geen aanpassingen aan de buitenzijde van de container plaatsgevonden hebben, aangezien de aansprakelijkheid voor schade daarmee voor eigen rekening komt. Bij vervoer over de weg is dit niet aan de orde.

Wat is een casco oplevering?

Een bouwwerk kan turn-key of sleutelklaar opgeleverd worden. In dit geval hoeft u niets meer te doen dan de sleutel in het slot te steken en de ruimte in gebruik te nemen. Een casco oplevering is precies het tegenovergestelde hiervan.

Wij leveren dan een bouwwerk dat wind- en waterdicht is, maar dat nog wel afgewerkt moet worden. Hierin zijn wij zeer flexibel. Per onderdeel van de afwerking is het mogelijk te kiezen voor een casco oplevering. U verricht deze werkzaamheden dan zelf na oplevering, of huurt hiervoor een andere aannemer in.

Wat is casco bij containerbouw?

In de kaalste vorm staat casco bij containerbouw bij ons voor wind- en waterdicht. De binnenwanden van een container worden voorzien van steenwol, folie en een metalen regelwand voor niet-dragende muren en een houten regelwerk voor dragende muren. Hierachter zijn reeds buizen aangelegd, zodat elektraleidingen eenvoudig getrokken kunnen worden.

Naar wens van de opdrachtgever kunnen wij de locaties van kozijnen en deuren markeren en vrij laten van isolatie, zodat u deze later zelf kunt plaatsen. Anders worden ramen en deuren reeds in onze fabriek geplaatst.

Verder wordt de container voorzien van een niet-geïsoleerde houten vloer en wordt de buitenkant van de container uitgevlakt zodat hier afwerking tegenaan geplaatst kan worden.

De meeste uitgeklede versie van een casco oplevering gaat u misschien iets te ver. En dat is geen enkel probleem, wij zijn hierin enorm flexibel. Voor elk element van de verdere afwerking heeft u de keuze dit door ons te laten uitvoeren of deze werkzaamheden na oplevering zelf uit te voeren of een andere aannemer in te schakelen.