Mantelzorgwoning vergunningsvrij bouwen

Mantelzorgwoning vergunningsvrij bouwen

Sinds 1 november 2014 is het u toegestaan een mantelzorgwoning vergunningsvrij te bouwen. Onze mantelzorgwoning, de Zorg Cube, kan daarmee ook stuk makkelijker gerealiseerd worden. Vergunningsvrij bouwen betekent echter niet dat er helemaal geen regels meer zijn, maar het is wel een stuk eenvoudiger geworden.

Om een mantelzorgwoning vergunningsvrij te mogen bouwen, is het belangrijk dat het gebouw bedoeld is voor mantelzorg. Hiermee wordt de intensieve zorg voor een dierbare bedoeld. Dit hoeft overigens geen familielid te zijn, zolang de ondersteuning aan uw dierbare niet in het kader van een hulpverlenend beroep wordt gegeven. Verder is een mantelzorgwoning vergunningsvrij zolang de mantelzorgrelatie duurt. Zodra er geen mantelzorg meer wordt gegeven, mag het bouwwerk niet meer bewoond worden. De mantelzorgwoning hoeft echter niet per se afgebroken te worden, enkel het onbewoonbaar maken is voldoende. In het vervolg zou het gebouw bijvoorbeeld nog gebruikt kunnen worden als kantoor aan huis, berging of knutselschuur.

Onze Zorg Cube is een betaalbare mantelzorgwoning, die geheel op maat gemaakt snel en eenvoudig geplaatst kan worden. Om u te inspireren hebben wij vier varianten uitgewerkt, waarbij onderscheid is in grootte en bouwtechniek. En aangezien uw wensen bij ons centraal staan, zijn aanpassingen hierop, of zelfs een compleet ander ontwerp, bespreekbaar. We denken graag met u mee.

.

2017-05-19T09:13:05+02:00